måndag 4 februari 2019

Hemma



I väntan på att Boreas skulle anlända, spenderade vi tid med att ställa i ordning på varvsplatsen. Ankomsttiden var perfekt då det var innan man skulle ställa i ordning övriga uppställningsplatser för alla andra båtar som ska husera på området. Att vi var först på varvet var också bra eftersom vi planerar att ligga kvar på samma plats i åtminstone två och ett halvt år och placerades längst in och längst upp och slipper flytta i efterhand. Platsen  har också varit bra vädermässigt har det visat sig, vi står ganska skyddad för väder och vind.






Vaggan som följde med på köpet, en Press & Son, hade aldrig använts till Boreas och var därför inte anpassad. På varvet på Tjörn användes typ Tyresöstöttor, tre på varje sida. Vi mätte och antecknade så gott vi kunde, men när vi väl stod hemma med vaggan var det för många frågetecken. Så vi placerade ut vaggan men utan att anpassa den, och ställde lånade Tyresöstöttor i själva vaggan som inledningsvis skulle stötta båten, för att i efterhand anpassa vaggan. Det var planen. Tyvärr finns det inget bildbevis.






















Lördag morron skulle båten anlända. Men redan torsdag eftermiddag ringde chauffören och sa att han var klar att lamsta och tänkte börja köra från Tjörn fredag morron. Så, en ny plan och fram emot fredagskvällen kom lastbilen med Boreas, det var kolossalt spännande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar