lördag 2 februari 2019

Tjörn


Planen var att på plats fixa så mycket att vi kunde segla hem henne till våren -19.

Så med bilen fullpackad med presenningssnören, borstar, rengöringsmedel och allt annat man kan tänkas behöva för att vinterförvara åkte vi till Tjörn igen. Vi hade bokat rum på ett Bed & breakfast strax utan för Stenungsund på Älgberget där vi bodde två nätter, ett trevligt ställe som vi varmt kan rekommendera.





Det hade säkert gått att fixa till henne så pass att vi hade kunnat ta hem henne sjövägen och det fanns flera alternativa färdvägar så som Göta kanal eller segla ned västkusten runt Skåne och upp via västkusten till Stockholm, in genom Mälaren och hem. Men under den helgen började vi överväga att ta hem henne via landsväg på bil, eftersom det hade krävts åtskilliga veckor för att få henne i farbart skick för en sån färd.










Redan den helgen började vi leta efter möjliga transportörer och på söndagen var en trevlig åkare förbi på marinan och intygade att det inte skulle innebära några problem att ta en 35 fots Colin Archer om tio ton på lastbil Från Tjörn till Uppland.














Vi packade in så mycket som fick plats i bilen och åkte hem och lastade in allt i ett tillfälligt förråd som vi för ändamålet hade hyrt innan.

Följande vecka gick mest åt till att vanka av och an, fundera på om vi gjort rätt, kollade båtförsäkringar (det kommer ett inlägg om det senare) och försäkrade oss om att vi hade en varvsplats fram till våren 2021.

Helgen därpå åkte vi non-stopp med släp. Stuvade så gott det gick i båten, rev och paketerade båthuset på EU-pallar, lastade vaggan på släpet, åket hem igen och väntade!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar