måndag 1 april 2019

Ek-plankor

Mycket tid går åt till att skanna av marknaden för olika material såsom ek-plankor. Vi tänker oss en avbärarlist, relingens överkant och sittbrunnens sargkant ska vara i ek. Lite andra bitar också för den delen, jag gillar ek, det känns Colin Archer.

Våran plan är som enligt denna lilla skiss att göra avbärarlist med en fot (kanske heter det så) men öppningar för röstjärnen, nio stycken på varje sida och för spygatterna så att vattnet från däck kan rinna fritt.

Både avbärarlisterna och relingsöverkanterna är lite lätt välvda både runt skrovet men också i höjdled så det blir till att utöka kunskapsbanken med att ånga och böja ek, det ska bli spännande. Jag har kollat en del youtubefilmer i ämnet och det verkar inte ogörligt bara man tar sig tid.

Det kommer också att gå åt tid med att renovera de gamla "sky portarna", ett trevligt namn en port till himmeln. Det kommer att innebära en del jobb om man vill ha finish som på denna bild. Det är en bild som jag tog på båtmässan "Allt för sjön" på en gammal motorbåt som hade tillhört Ivar Kreuger, tändstickskungen som huserade i början av nittonhundratalet och ett är säkert, han hade bra smak när det gäller motorbåtar, vilket åk!

Det finns lite resonemang omkring mitt lådbygge eller det förhöjda rufftaket på youtube. Det börjar framträda en bild i modellandet som jag kan förhålla mig till. Kolla länken här under.


👉👉Kolla in vårt båthus👈👈 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar