söndag 13 januari 2019

Elise



Som första segelbåt har hon varit helt fantastisk, givit oss otroligt mycket glädje och utan henne hade vi nog inte drömt vidare.

Om man för en stund bortser från det en det här med att segla, vilket i sig känns som en omöjlig uppgift när man filosoferar omkring en segelbåt. Men för oss är en av höjdpunkterna med att ha båt är att umgås, bjuda med vänner och bekanta. Göra roliga saker, segla tillsammans, leta upp någon fin vik, bada och tillsammans laga en god middag, krypa upp i sin koj och låta vågorna vagga en till sömns.

Att göra det på 25 fot är, om inte omöjligt, så en grannlaga uppgift. Och att segla, riktigt segla när vinden tar i, att då vara fler än två personer i sittbrunn är inte heller någon höjdare, alltid är det nån som fastnar i en skotlina eller får en bula vid ett slag.

En annan sak som vi har funderat på är när man klättrar in igenom den öppna ruffluckan, kryper ner i ruffen och stänger om sig, är en känsla lite av källare. En trappa för att komma upp och ut, små fönster knappast för att se ut utan mest för att få in lite ljus, som en källare!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar