söndag 20 januari 2019

En omöjlig representant

En båt som vi verkligen föll för var den Holländskt byggda Ute Polaris. En ketchriggad Colin Archer i stål på 49 fot. Hon hade allt vi önskade innan vi visste att vi önskade det. Vid flera tillfällen besökte vi henne och hennes ägare, som varit örlogskapten vid flottan och hämtat hem henne från Holland, en mycket trevlig bekantskap.

Det var med stor sorg som vi insåg det omöjliga i projektet. Det skulle bli för kostsamt. Hon är för stor för det vi hade tänkt oss. För hög, går inte under vid Stäket. Ägaren sa dessutom något som jag har lagt på minnet, att de stora rutorna i överbyggnaden antagligen inte skulle klara en kraftig översköljning.

Men hon försåg oss med mer kunskap om vad det var vi ville ha. Typen Colin Archer är väldigt tilltalande, inger ett stabilt och tryggt intryck. Även att vi vände blicken mot Holland och stålbåtar.

Lägger en bild på henne, hoppas att det är ok? infogar även länken till ett galleri (som inte tillhör mig) med flera bilder. hoppas att även det är ok?

http://privat.bahnhof.se/wb922217/UTEPOLARIS/

Ibland funderar jag på var hon befinner sig, har för mig att hon gick till Stockholm. Och ofta när man åker förbi en hamn spanar man efter hennes iögonfallande två smått magnifika svarta master. Hoppas att någon gång få återse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar