söndag 3 mars 2019

Allt för sjön

Under kommande vecka är det båtmässa i Älvsjö och vi har plan på att åka dit iallafall en dag.

Vi har gjort en lista över saker som vi vill se närmare på. Vi har också kollat igenom listan på deltagare men det är svårt att veta vilka produkter man tillhandahåller utifrån firmanamnet.

Som det är idag har vi ingen tank, varken svart- eller grå- vatten. Eftersom vi kanske kommer att göra nya vattentankar i rostfritt är det möjligt att använda den befintliga vattentanken, iallafall platsen, till toan och den ligger på rätt plats i förhållande till toaletten. Fast vi vet inte riktigt hur stor den tanken är.

Vi är öppna för alternativa lösningar som olika torrtoaletter, och det tänker vi kolla vad som finns på mässan. Men vi tänker nog att under pågående renovering se till att det går att installera en spoltoa.


Andra saker som känns viktigt nu för vårens och sommarens arbete är:

  • Nåtmassa för renoveringen av däcket och behandlingssystem för detsamma, vi gillar den rödbruna färg som teaken har när den är nyslipad och vill kolla vad det finns för lösningar på det.
  • Bottenfärg, det ska finnas nån hård kopparfärg som jag är lite nyfiken på.
  • Epoxi. Vi har så många olika användningsområden såsom, att laminera, limma, spackla och som vattenbarriär under vattenytan. Så vi vill skaffa ett komplett system som klarar så många av våra behov som möjligt.
  • Isoleringsmaterial, både för att isolera för värmeförlust men framför allt för att motverka bildandet av kondens för det är säkert den övervägande orsaken till den hårt åtgångna inredningen i Boreas.
  • Elmotor är något som vi verkligen vill förverkliga, att båten blir hybrid. Möjligheten att själv kunna producera energi via vindkraft, solkraft och rotationsenergi vid segling, för att ta sig ut och in från hamn och så vidare. Här behöver vi verkligen hjälp för det är en stor investering och det känns viktigt att det blir rätt från början.

Vi har fortsatt att plocka ut inredningen och ju mera man plockar ut desto mer inser man att det var rätt beslut att göra det. Det är mycket fuktskadat, antagligen beroende på kondens på grund av vald isoleringsmetod och avsaknad av ventilation med fuktskador och en del mögel som resultat. Så det känns bra att ta ut inredningen.  Någonstans är det precis vad vi önskade, eller vad jag önskade. En bra bas att bygga på, och det är jag övertygad om att vi har.
  • Ett riktigt bra skrov
  • En bra motor, i stort sett helt ny
  • Bra rigg och segel 



Här är en länk till ett youtubeklipp där vi plockar ut elsystemet.

👉👉El-eliminering👈👈


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar